side_banner

Enfaset motor frem og tilbage rotationsprincip

https://www.motaimachine.com/nema-low-temperature-riselow-noise-single-phase-induction-motor-product/

Princippet om forlæns og omvendt rotation af en enfaset motor realiseres hovedsageligt ved at ændre ledningsmetoden for motorterminalerne.
I en enfaset asynkronmotor opnås fasesekvensen af ​​fremadgående og omvendt rotation ved at ændre ledningsmetoden til startkondensatoren.
Under fremaddrejning er startkondensatorens ledninger forbundet parallelt med motorens hovedspole.
I omvendt rotation er ledningerne til startkondensatoren i serie med motorens hovedspole.
I en enfaset induktionsmotor opnås fremad- og tilbagedrejning ved at ændre ledningsmetoden for motorterminalerne.
Under fremaddrejning er motorens start- og slutende forbundet til henholdsvis strømforsyningens faser.
Under omvendt rotation er start- og slutenden af ​​motoren forbundet til den modsatte fase af strømforsyningen.

Når en enfaset sinusformet strøm passerer gennem statorviklingen, vil motoren generere et vekslende magnetfelt. Styrken og retningen af ​​dette magnetiske felt ændrer sig sinusformet med tiden. Effekten varierer fra 120 til 750W. Det er en enfaset motor, der startes ved at tilføje en ekstern kondensator for at øge startmomentet. En ekstern kondensator er forbundet i serie med sekundærviklingen.

Ved slutningen af ​​starten bruges centrifugalkontakten til at afbryde sekundærviklingen og kondensatoren fra strømforsyningen. Ligesom BO2-typen bliver det en tilstand, hvor kun hovedviklingen kører, og sekundærviklingen er inaktiv. Kondensatorstartmotorer har højt startmoment, men middel overbelastningsevne. Velegnet til luftkompressorer, køleskabe, vaskemaskiner, kværne, tærskemaskiner og vandpumper.


Indlægstid: 16-jan-2024