itulau_fanua

Fa'avasegaina o pamu masani

E taua tele le sao o pamu vai i pisinisi eseese ma nofoaga i totonu o aiga e ala i le feaveaiina o vai mai le tasi nofoaga i le isi. Ua mamanuina e faʻamalieina manaʻoga faʻapitoa e faʻavae i luga o mea taua e pei o le mamafa o le tino, tafega, ma le natura o le vai o loʻo pamu. I totonu o lenei tusiga, o le a matou tuʻuina atu se aotelega o ituaiga eseese o pamu vai, o latou faʻavasegaga, ma a latou faʻaoga masani.

  1. Pamu Centrifugal: O pamu e sili ona masani ona faʻaaogaina ona o la latou mamanu faigofie ma le faʻaogaina. Latou te galulue e ala i le faʻaogaina o le centrifugal malosi e faʻateleina ai le saoasaoa o le vai ma mulimuli ane faʻaliliuina i le mamafa. O pamu centrifugal e fa'aaogaina lautele i fale nofoia, fale gaosi oloa, fa'ato'aga, ma fa'atauga fa'apisinisi mo le fa'aliliuina lautele o le vai, fa'asusu, ma le tagofiaina o vaila'au.
  2. Pamu Fa'asusu: O pamu fa'asusu ua mamanuina ina ia fa'alolo atoa i le vai, e mafai ai ona tu'u i lalo ole vai. E lelei tele i le pamuina o vai mai vaieli ma lalo o le eleele ona o lo latou malosi e tulei ai le vai e maualuga le mamafa i luga. O pamu fa'asusu e fa'aaogaina lautele i fa'ato'aga, tu'uina atu o le suavai nofomau, fa'afoega o le suavai leaga, ma fa'aoga tau alamanuia.
  3. Pumu pa'u: O pamu va'a e fa'aaogaina se mea fa'amalosi e fai ai se masini e toso vai mai se vaieli po'o se pesini. Ole ituaiga pamu lea e mana'omia ai se fa'apipi'i jet po'o se ejector e fa'afaigofie ai le fa'aliliuina o le vai. O pamu paipa e masani ona fa'aoga mo le sapalai o le vai i totonu o aiga, fa'aoga vaieli papa'u, ma fa'ateleina le mamafa o le vai i fale.
  4. Pamu Toe Fa'afo'i: O pamu fa'afo'i, e ta'ua fo'i o pamu piston, e fa'alagolago i se gaioiga fa'afo'i e fa'afefe ai le vai. Latou te fa'aogaina le tasi pe sili atu piston e fa'atupu ai le mamafa ma fa'agaioi le vai. O pamu e faʻaaogaina e faʻaaogaina i talosaga e manaʻomia ai le maualuga o le mamafa ma le maualalo o le tafe, e pei o afi afi, suauʻu ma kesi, ma fale eletise.
  5. Pamu Diaphragm: O pamu diaphragm e faʻaogaina e ala i le faʻaogaina o le diaphragm fetuutuunai e fai ai se gaioiga pamu. A o gaioi le diaphragm, e faia ai se masini e tosoina ai le vai ona tulei ai lea i fafo. O pamu nei ua lauiloa i lo latou gafatia e taulimaina vai o loʻo i ai maʻaʻa ma e masani ona faʻaaogaina i vai lafoai, faʻaaogaina vailaʻau, ma suauʻu faamamaina.
  6. Pumps Gear: O pamu e fa'aogaina i luga o le fa'avae o mea fa'apipi'i e lua e fausia ai se potu fa'amaufa'ailoga, fa'amauina le vai i le va ma fa'afeiloa'i mai le pito i totonu i le ala. E lauiloa i latou mo lo latou faʻatuatuaina, saʻo, ma le gafatia e taulimaina vai viscous. O pamu masini e maua a latou talosaga i alamanuia e pei o le gaosiga o mea'ai, fa'aliliuina o suau'u, ma faiga fa'asuavai.

Taimi meli: Nov-04-2023