itulau_fanua

O le a le fausaga o lo'o iai i totonu ole afi fa'aoso?

https://www.motaimachine.com/three-phase-high-efficiency-nema-induction-motor-for-equipment-driving-product/

Fuafuaga autu o le afi faʻaosoina:

1. Fa'avae fa'avae ole afi asynchronous e tasi-vase
O se afi fa'atasi fa'atasi o se afi e na'o le mana'omia o le eletise AC e tasi. Tasi-vaega asynchronous afi e aofia ai stator, rotor, bearing, casing, pito pito, ma isi. O le stator e aofia ai se faavaa ma se uʻamea autu ma vili. O le u'amea o lo'o faia i laupepa u'amea silika ua tu'i ma fa'apalapala i tootoo. E lua seti o ta'amilosaga autu (fa'aigoa o ta'amilosaga ta'avale) ma vili fa'aausilali (fa'aigoa fo'i o ta'amilosaga amata e fai ai vili fa'aausilali) va'ava'a 90° o lo'o fa'apipi'i i totonu o alalaupapa. O le viliina autu e fesoʻotaʻi atu i le AC power supply, ma le fesoʻotaʻiga fesoasoani e fesoʻotaʻi i le faasologa i le centrifugal switch S poʻo le amataga capacitor, taʻavale capacitor, ma isi, ona faʻafesoʻotaʻi lea i le eletise. O le rotor o se cage-type cast alumini rotor. O le u'amea o lo'o fa'apipi'iina ona lafo lea o le alumini i totonu o le avanoa o le u'amea. O mama fa'ai'u e tu'u fa'atasi fo'i e fa'a pupuu fa'amau ta'iala o le rotor i totonu o se ituaiga squirrel-cage.
Ua toe vaevaeina afi asynchronous tasi-vaega i le tasi-vaega tetee-amata asynchronous motors, tasi-vaega capacitor-amata asynchronous motors, tasi-vaega capacitor-tau afi asynchronous ma tasi-vaega lua-taua capacitor asynchronous motors.

2. Faiga faavae o le tolu-vaega afi asynchronous
E tolu-vaega afi asynchronous e masani ona aofia ai stator, rotor ma bearings. O le stator e tele lava ina aofia ai le u'amea, tolu-vaega fa'a'amilo, fa'avaa ma le fa'au'uga pito. O le autu o le stator e masani lava ona tuʻi ma faʻapipiʻiina mai le 0.35 ~ 0.5 mm mafiafia laupepa uʻamea faʻamaʻi ma se faʻamaufaʻailoga i luga o le fogaeleele. O lo'o i ai avanoa fa'asoa tutusa e tu'i i totonu o le li'o totonu e fa'apipi'i ai ta'amilosaga stator. O le ta'amilosaga e tolu-vaega e aofia ai le tolu fa'amalo fa'atasi ma le fausaga tutusa o lo'o va 120° ese mai le tasi ma le isi ma fa'atulaga tutusa. O ta'amilosaga ta'itasi o nei ta'amilosaga o lo'o fa'apipi'iina i so'o ta'itasi o le stator e tusa ai ma nisi tulafono. O lona aoga o le pasi atu lea i le tolu-vaega o lo'o fesuia'i le taimi nei ma fa'atupu ai se maneta taamilo. O le fa'avae e masani lava ona faia i le u'amea. O le faʻavae o afi tetele asynchronous e masani ona faʻapipiʻiina i papatusi uamea. O le faavae o micro motors e faia i le alumini lafo. O lana galuega o le faʻapipiʻiina lea o le stator core ma le pito i luma ma le pito i tua ufiufi e lagolago ai le rotor, ma fai se sao i le puipuiga ma le vevela. O lo'o i ai ivi'aso'aso fa'avevela vevela i fafo o le fa'avae o le afi fa'apipi'i e fa'ateleina ai le vaega e fa'amama ai le vevela. O ufiufi pito i pito uma e lua o le faʻavae o le afi puipuia o loʻo i ai pu ea e faʻataga ai le faʻafefe saʻo o le ea i totonu ma fafo o le afi e faʻafaigofie ai le faʻafefe o le vevela. O le pito pito i tua e masani lava ona faia le matafaioi o le faʻapipiʻiina o le rotor, lagolagoina ma puipuia. O le rotor e masani lava ona aofia ai le uʻamea autu ma vili.

O le totonugalemu o le rotor e faia i mea tutusa e pei o le stator. E tu'i ma fa'apalaina mai ie u'amea silicon mafiafia 0.5 mm. O le li'o pito i fafo o laupepa u'amea silicon e tu'iina i pu e tufa tutusa mo le tu'uina o fa'a'amivili o le rotor. E masani lava, o le li'o totonu o le u'amea u'amea silika e tu'i mai le autu o le stator e fa'aaogaina e tu'i ai le totonugalemu o le rotor. E masani lava, o le totonugalemu o afi laiti asynchronous o loʻo faʻapipiʻi saʻo i luga o le faʻamalo, aʻo le totonugalemu o le tele ma le medium-sized asynchronous motors (rotor diameter e sili atu i le 300 ~ 400 mm) o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le faʻataʻavalevale ma le fesoasoani a se fa'amaufa'ailoga rotor.


Taimi meli: Ian-16-2024